Het gelijknamige filmpje van vandaag inspireerde me om er ook een artikel over te schrijven, want waar zelfonderzoek het centrale thema is van deze website, is ‘word zichtbaar als jezelf’ eigenlijk het resultaat van dat zelfonderzoek.

Van zelfonderzoek naar ‘zichtbaar zijn als jezelf’
Door steeds meer te gaan leven vanuit je hart ga je automatisch ook steeds meer zichtbaar worden als jezelf; het onpersoonlijke leven neemt steeds meer in beslag van jouw persoonlijke lichaam en geest, waardoor het voor de buitenwereld kan lijken alsof je een ander persoon bent geworden.

Niets is minder waar, want het tegenovergestelde is nu eigenlijk pas echt zichtbaar geworden, via de persoon, die de drager is van het onpersoonlijke leven. Jij bent jezelf geworden en dat kan je op een gegeven moment niet meer verbergen, want het komt van binnenuit en vroeg of laat gaat dat door de poriën stralen :).

Zichtbaar als veganist
Om een voorbeeld uit mijn leven te geven: sinds ik veganist ben geworden, moet ik bij sociale evenementen waar er ook catering is geregeld, van tevoren doorgeven dat ik ‘speciaal’ eet. Als ik dit niet op tijd doorgeef, dan is de kans vrij groot dat er niets voor me is. Zelf vind ik dat niet zo erg, maar mijn omgeving wel, dus moet ik (als introvert persoon) uit mijn comfort zone stappen en dit doorgeven aan de organisatie.

Zichtbaar als hondenmoeder zonder menselijke kinderen
Een ander zichtbaar voorbeeld uit mijn leven is dat ik bewust geen (menselijke) kinderen heb. Ik zie mezelf wel een beetje als ‘hondenmoeder’ (maar dat wordt niet voor vol aangezien in ’the matrix’, want ik zorg op deze manier niet voor de continuïteit van dit (economische) systeem). Vooral in nieuwe, sociale situaties wordt het daardoor al vrij snel duidelijk wie ik ben (die vrouw zonder kinderen, maar met honden :)).

Een etiket is een menselijke constructie
Het grappige van zichtbaar zijn als jezelf is dat de labels die je nu van de omgeving krijgt (of die er nog bijgekomen zijn :)) geen probleem meer zijn voor de persoonlijke ik. Etiketten zijn namelijk menselijke constructies en hebben weinig met ‘de natuurlijke realiteit’ te maken; een label meer of minder maakt dus niets uit :).

Ik nodig je uit om te onderzoeken hoe zichtbaar jij bent als jezelf.

Carpe diem en tot de volgende keer…


Geef een reactie

Ontdek meer van Priscilla Thé

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder